راه های تقویت مهارت خواندن در زبان انگلیسی

راه های تقویت مهارت خواندن در زبان انگلیسی

اهمیت مهارت خواندن (reading) در زبان انگلیسی به اندازه ی مهارت های دیگر از جمله speaking, listening و writing میباشد که تقویت آن تاثیر مستقیمی بر دیگر مهارت ها دارد. اصولاً هر شخصی روشی خاص خود برای خواندن مطالب مختلف را دارد ولی روشهایی هم هست که میتوانند مهارت خواندن شما را تقویت کنند.

مهمترین نکته در خواندن، تمرکز بر روی هدف متن یا همان عنوان متن است. هر متنی یک عنوان دارد که نویسنده در قالب پاراگرافها سعی در انتقال یک مفهوم به خواننده دارد. هر پاراگراف یک یا چند جمله اصلی دارد و بقیه جملات معمولا برای پشتیبانی یا توضیح بهتر جمله نوشته میشوند. این جملات supportive هستند. این روش وقتی که شما برای نوشتن تمرین میکنید هم یکسان است و همین الگو را برای نوشتن شما به کار خواهید برد.

شما قاعدتا با روش درک مطلب آشنا هستید. در این روش بیشتر تمرکز برای دریافت مفاهیم است و کمتر به خود لغت اشاره می شود. این روشی بسیار موثر و مفید در خواندن و آموزش زبان انگلیسی به حساب می آید. روش درک مطلب شبیه روش Scan and Skim یا بطور ساده، تند خوانی متن است. در این روش با بررسی سریع متن، سعی در پیدا کردن مفاهیم اصلی بدون توجه به جزئیات متن میکنیم. اما نکات مهم برای ارتقاء سطح مهارت خواندن به شرح زیر میباشد :

۱ عدم توجه به لغت هایی که معنای آنها را نمیدانید.

۲ تمرکز بر روی ساختار جملات. هر لغت در جمله معنای واقعی دارد و دانستن معنای لغت به تنهایی کمکی به ما نمیکند، پس بهتر است که به جای تمرکز بر روی لغت بیشتر به معنای جمله فکرکنید.

۳ انگلیسی فکر کنید یعنی سعی کنید معنای لغات را انگلیسی یاد بگیرید و از دیکشنری انگلیسی استفاده کنید و وابستگی خود را به دیکشنری فارسی کمتر کنید.

۴ همواره هدفمند بخوانید. یعنی سعی کنید به جای آنکه متنی را تا انتها فقط روزنامه وار بخوانید سعی در پیدا کردن هدف نویسنده و همچنین پیدا کردن لغات کلیدی بگذارید، زیرا اینکار به شما کمک میکند تا مفهوم متون مختلف را سریعتر فرا بگیرید و زودتر به هدف خود برسید.


تند خوانی

معمولا افراد هنگام مطالعه ی یک متن (مثلا یک روزنامه) سعی میکنند با حداقل تلاش و حداکثر سرعت به مضمون اصلی مطلب پی ببرند. شاید بتوان این استراتژی را «تند خوانی» نامید. در این استراتژی مغز تلاش میکند تا جای ممکن کلمات کمتری را بخواند و تنها در کسری از ثانیه روی هر کلمه توقف میکند. ممکن است زبان آموزان نیز این استراتژی را برای خواندن متون انگلیسی بکار بگیرند. حال باید دید این استراتژی (سریع خوانی) چه ویژگیهایی دارد :

۱ کلمات گرامری از قبیل حروف اضافه و حروف تعریف دیده نمیشوند. چشم تنها روی کلماتی از قبیل اسمها، فعلها، صفات و قیدهای اصلی توقف میکند.

۲ وجوه کلمه دیده نمیشود. (مانند قسمت دوم یا سوم بودن یک فعل).

۳ به املای دقیق کلمه دقت نمیشود. ثابت شده است که مغز کل کلمه را از روی شکل آن تشخیص میدهد و آن را بصورت حرف به حرف تجزیه و تحلیل نمیکند.

البته «تند خوانی» روش بسیار خوبی برای صرفه جویی در وقت است. اما مشکل اینجاست که شما برای درک یه مطلب به کلمات گرامری خیلی نیازی ندارید، اما برای ساختن یک متن یا مطلب (هنگام نوشتن یا صحبت کردن) به آنها نیاز دارید. بنابراین اگر به چیزهایی مانند حروف تعریف و حروف اضافه دقت نکنید، نخواهید توانست آنها را به درستی در جملات خودتان بکار بگیرید.


نویسنده: رضا

A distant tour begins with one step… سفري به طول هزارفرسنگ با يك گام آغاز مي شود...

انتشار این نوشته در

۱ دیدگاه

  1. ممنون از مطالب مفیدتان

    پاسخ شما

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *



کلیه حقوق متعلق به وب سایت سرای عالی ترجمه می باشد. - © Hcot.IR & استفاده از مطالب با ذکر نام و لینک سرای عالی ترجمه مجاز می باشد.